Učenici MSŠ “Hazim Šabanović” su osmislili projekat pod nazivom “Više od stolice”. Projekat je usmjeren prije svega na žensku populaciju i problem gdje ostaviti torbu po dolasku u ugostiteljski objekat. Ovaj projekat su uradili učenici građevinske, mašinske i ekonomske škole uz pomoć svojih profesora.

Stolica ima dodatak koji je moguće izvući i uvući u zavisnosti od potrebe. Nastavak (stalak) koji ima mogućnost izvlačenja služi za odlaganje ličnog prtljaga koji se neće nalaziti niti na podu niti bilo gdje drugo, nego lično uz vlasnika.

Sa ovim projektom su bili učesnici sajma namještaja”Interio 2018″ koji se održao u KSC Skenderija u Sarajevu. Veliki broj posjetilaca koji je posjetio štand visočkih srednjoškolaca je bio pozitivno iznenađen njihovom kreativnošću.

Na sajmu je ova inovacija privukla pažnju i proizvođača namještaja sa kojima su obavljeni razgovori, a sve s ciljem da ovaj projekat nađe svoje mjesto u značajnom broju ugostiteljskih objekata kako u našoj zemlji tako i van granica BiH.