Na održanom takmičenju u Zagrebu koje je nosilo naziv “Uticaj klimatskih promjena na život u slivu rijeke Save” učenici naše škole su se plasirali na dalji dio takmičenja i razradu projekta u Srbiju u Beogradu. Prilikom izlaganja prezentacije i projekta naših učenika aplauzi su se nizali samo jedan za drugim. Nije bilo sumnje da su naši učenici bili daleko među boljima što su potvrdili i organizatori tog skupa koji se održao u Hotelu Palace u Beogradu. Zajedno sa svojim mentorom Spaho Lejlom su ostvarili zapažene rezultate.
Naravno i ovoga puta i ostali učenici iz IIIg razreda nisu bili zanemareni ili ostavljeni. Direktorica Sanela Slijepčević i prof. Lejla Spaho su pronašle sponzore te tako omogućile besplatan prevoz i za ostale učenike iz rezreda.
Ovim putem se javno zahvaljujemo sponzorima koji su omogućili besplatan prevoz ostalih učenika, a to su :
Općina Visoko
“BIOS d.o.o Visoko”
“IGM d.o.o Visoko”
“Fazum gradnja d.o.o Ilijaš”
“Brovis d.o.o. Visoko”

I ovoga puta provoda nije manjkalo kako učesnicima na takmičenju tako i ostalim učenicima koje su ugostili učenici iz Srbije.
Učenici su posjetili neke od naljepših destinacija Beograda kao što su Kalemegdan, Beo Zoološki vrt, Skadarliju, Adu Ciganliju (Splavove), Ušće shoping centar, Knez Mihajlovu ulicu, Bajrakli dzamiju…. te su stekli nova prijateljstva