okrugli-sto-1

U prostorijama Mješovite srednje škole “Hazim Šabanović” održan je okrugli sto na temu “Unapređenje poljoprivredne proizvodnje i razvoj ruralnog turizma općine Visoko”, a koji je organizovan u okviru sajma “Jesen u Visokom”. Učesnici panela bili su: profesor Mustafa Begović, profesorica Mersiha Sarać, predstavnici Općine Visoko mr. Adi Pašalić i Evelin Buza, kao i učenice MSŠ “Hazim Šabanović”.

okruglisto

Inače, ove godine učenici Poljoprivredne tehničke škole sudjeluju na sajmu “Jesen u Visokom” kako kroz izložbeno-prodajni dio, tako i u organizaciji okruglog stola. Učenice ove škole pripremile su prezentaciju kroz koju su sumirale trenutno stanje obradivog zemljišta na prostoru BiH i naglasile da je ozbiljno ulaganje u kvalitetnu poljoprivrednu proizvodnju prekretnica ka razvoju ruralnog turizma.

okrugli-sto-2

Predstavnici Općine Visoko u svome izlaganju naveli su projekte koji su realizovani u svrhu unapredenja poljoprivredne proizvodnje na području naše općine, kao i planirane projekte za naredni period.

Uz korisne sugestije profesora i drugih učesnika panela, došlo se do zaključka da udruženim radom, dobrim idejama i kvalitetnim projektima, poljoprivredna proizvodnja se može unaprijediti, a samim tim i izgraditi pogodno tlo za razvoj ruralnog turizma.

Izvor: http://vipromo.ba/