Dragi učenici, poštovani roditelji, uvaženi saradnici i prijatelji naše škole

Danas, 9. maja, naša škola slavi svoj Dan. Ove godine zbog epidemiološke situacije Dan škole nećemo obilježiti na tradicionalan način.

U vrijeme pandemije, kada ostati kod kuće znači sačuvati zdravlje i život, škola na daljinu održava kontinuitet znanja. Učenici u ovim vanrednim okolnostima uče, rade, ali i razvijaju neke nove vještine na drugačiji način. Ovo je za sve nas jedan novi izazov, ali zajedno ćemo savladati sve izazove. Nadamo se boljim vremenima i što skorijem povratku u školu.

Ovom prilikom pohvaljujemo nastavnike i profesore, koji su se izvrsno snašli u novoj ulozi voditelja konsultativne nastave putem IKT i time održali kontinuitet u usvajanju znanja i postignuća učenika iz svih nastavnih predmeta, i ostale zaposlenike škole koji su dali maksimalan doprinos radu škole u vanrednim okolnostima. Zahvaljujemo se prijateljima i saradnicima škole na doprinosu u radu škole.

Također, pohvaljujemo učenike koji su u ovoj školskoj godini ostvarili osličan uspjeh i primjerno vladanje, kao i sve one koji su se istakli  u vannastavnim aktivnostima.

Svim učenicima i zaposlenicima čestitamo Dan škole.